5M-luokan retki Laajarantaan

Eräänä tiistaina meillä oli retki Laajarantaan. Se on hyvin kaunis paikka. Tässä tekstissä kerron retkestämme.

Retkipäivän aloitus
Kun aamulla tulin kouluun, meillä oli englannintunti. Tunnin jälkeen odotimme opettajaamme Pilviä oman luokkamme edessä. Kun Pilvi vihdoin viimein saapui, haimme eväspussit. Niissä oli leipä, mehu ja mandariini. Sen lisäksi minulla oli mustikkapiirakkaa mukana.

Lähdimme kävelemään koulun pihalle. Siellä odottivat Make eli joku nuoriso-ohjaaja ja hänen autonsa, johon saimme jättää reput. 

Menomatka
Lähdimme kävelemään bussipysäkille. Matkalla näimme pupun, josta jotkut ottivat kuvia. Kun saavuimme pysäkille, meidän piti odottaa bussia. Leikimme kelloa. Kun bussi tuli, hyppäsimme sen kyytiin. Ajelimme sillä Laajarantaan.

Sisäleikit ja evästauko
Menimme sisään hyvin kauniiseen huvilaan. Jätimme ulkovaatteet eteiseen ja menimme saliin. Salissa otimme tuolit ja istuimme piiriin. Make veti meille paljon leikkejä, joissa esimerkiksi vastasimme erilaisiin kysymyksiin. Leikimme siinä jonkun aikaa, ja sen jälkeen oli evästauko. Söimme eväät pehmeillä tuoleilla ja sohvilla. Tarjosin kaikille mustikkapiirakkaani. Syönnin jälkeen lauloimme yhdessä ja jotkut säestivät kitaralla. Sitten menimme ulos.

Grillailu ja ulkoleikit
Ulkona grilli oli valmiina. Odotimme, kunnes makkarat oli grillattu. Piha oli hyvin kaunis. Siinä oli myös ranta. Kun olemme syöneet ja juoneet (tarjolla oli mehua), jotkut jatkoivat kirkonrotan leikkimistä, jonka olivat aloittaneet ennen syömistä. Leikki jäi kuitenkin kesken, koska Make pyysi kaikki pelaamaan polttopalloa. Pelasimme sitä pari kierrosta, kunnes koitti viimeisen leikin, kilpailun, aika. Make kertoi, että palkintona on leffalippu. Tarkoituksena oli pelata kivi-sakset-paperia, päästä jatkoon ja jos voitti parinsa ja niin edelleen, kunnes pääsi finaaliin ja voitti.

Kettu
Pihalla oli kettu, joka kävi siellä väillä ja jotkut ottivat kuvia ja videoita siitä. Ketulle annettiin makkaraa.

Päivän lopetus
Kävelimme koululle ja siellä meillä oli vielä kuviksentunti. Se oli mukava päivä!