Porolahden peruskoulun uudet opettajat esittäytyvät

Moikka! Mä oon Suvetar ja opetan Poriksessa suomen kieltä ja kirjallisuutta sekä suomea toisena kielenä. Mun tunneilla muun muassa luetaan, kirjoitetaan, havainnoidaan ympäröivää maailmaa ja keskustellaan niin ajankohtaisista kuin ajattomistakin aiheista. Vapaa-ajallani tykkään nauttia taiteesta sen eri muodoissa, leipoa, liikkua luonnossa sekä tehdä tutkimusretkiä uusiin paikkoihin. Kuten Roald Dahl toteaa: ”Katso loisteliain silmin kaikkea ympärilläsi, koska suurimmat salaisuudet on kätketty yllättäviin paikkoihin. He, jotka eivät usko taikuuteen eivät tule koskaan löytämään sitä.”

Hei! Olen Samu ja aloitin juuri uutena 8A:n luokanopettajana. Opetusrepertuaariini kuuluu melkein aine kuin aine, kaikki kemiasta ruotsiin ja liikunnasta historiaan, eli melkein jokainen luokkani aineista. Erityisiin vahvuuksiini kuuluu englannin kieli, johon New Yorkissa viettämäni vaihto-oppilasvuosi lukioikäisenä  on vaikuttanut suuresti. Valmistuin erityisluokanopettajaksi viime vuoden marraskuussa, joten itsellänikin on vielä paljon uutta opittavaa näin syksyn aluksi. Vaikka olenkin syntyperäinen roihuvuorelainen, en valitettavasti ole päässyt opiskelemaan Poriksen koulussa. Onneksi tämä asia on saatu nyt korjattua – vaikkakin näin opettajan roolissa!

Olen Joonas Hyrsky, yksi koulumme käsityönopettajista. Opetan käsityön teknisen työn sisältöjä ja minut löytää yläkoulun teknisen työn luokasta. Vapaa-aika kuluu rakennus- ja remonttiprojektien parissa. 50-luvun rintamiestalo pitää huolen, ettei tekemisen puute pääse yllättämään. Aina kun mahdollista, pyrin kuitenkin viettämään aikaa mökillä metsätöitä tehden. Kuntoa yritän ylläpitää pelaamalla salibandya miesten 2. divisioonassa.

Olen Jopo-ope Coralie (tuo maassa makaava sumopainija, jonka oppilas on juuri voittanut) ja tässä osuva kuva joustavan perusopetuksen menosta ja meiningistä. Meillä jopolla opetetaan kaikkia oppiaineita ja lisäksi käydään paljon retkillä, tutustumiskäynneillä ja puolet opetuksesta on työssäoppimista. Tämä kuva on napattu tämän syksyn leirikoulusta. Meidän luokassa opiskellaan ja tehdään siis kaikkea eli me opet ollaan multitalentteja. Sumopainissa en kuitenkaan ole kovin hyvä.

Olen Katariina (vasemmalla) ja toista vuotta Helsingin kaupungilla töissä. Porolahden peruskoulussa olen ekaa vuotta jopo-opettajana. Jopolla opiskellaan itsenäisesti pitkälti omien tavoitteiden mukaan. Parasta jopolla on tiimityöskentely ja nuorten omien kiinnostuksen kohteiden herääminen jatko-opintoja kohtaan. Ajatus siitä, “mitä minusta tulee isona”. Harrastan mökkeilyä, lumilautailua, lenkkeilyä ja lukemista. Olen ikiopiskelija, koska aina löytyy jotakin uutta ja kiinnostavaa opiskeltavaa. Eli harrastus kai sekin. Reissaamisesta haaveilen, ja siihen löytynee ehkä aikaa sitten, kun lapset ovat vähän isompia. (Oikealla on toinen jopo-ope Coralie.)

Olen Katri Tuomaala, englannin ja ranskan opettaja Poriksessa. Vapaa-aikani kuluu erityisesti kotona lukien tai katsoen leffoja/sarjoja, tanssisalilla ja kahviloissa. Kiinnostuksen kohteeni liittyvät opetettaviin aineisiini, sillä eri kielet, kirjallisuus, teatteri, taide ja historia ovat lähellä sydäntäni. Haluankin painottaa työssäni kulttuurin opetusta. Työssäni Porolahden peruskoulussa parasta tällä hetkellä on vaihtelevuus: tänä syksynä saan opettaa oppilaita ykkösistä yseihin, mukaan lukien muutama erityisluokka.

Terve! Olen Jyrki Nousiainen, kemian ja fysiikan aineenopettaja ja opetan myös 7. lk:n matematiikkaa. Pyrin käyttämään tunnit demoihin ja kokeellisiin töihin. Tunneilla tehdään myös tehtäviä, ja toivon oppilailta aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja keskustelua.

Minulla on myös ensihoitajan tutkinto ja kokemusta alalta. Vapaalla harrastan liikuntaa eri muodoissa ja seuraan urheilua.

Moikka!
Minun nimeni on Juuli Huttu-Hiltunen. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja muuttanut tänne Helsinkiin saatuani viransijaisuuden Kreijarinkujalla ekaluokan opettajana. Opetuksessa minulle tärkeitä asioita ovat erityisesti positiivinen asenne, oppilaiden hyvinvointi ja kaveritaidot. Kun nämä asiat ovat kunnossa, onnistuu oppiminenkin helpommin. Olen nauttinut ekaluokkalaisten opetuksesta. Meillä on kiva ja energinen porukka. Tästä on hyvä jatkaa kouluvuotta eteenpäin.

Olen BG-ope Juha Wedman. Opetan biologiaa ja terveystietoa Porolahdessa. Bilsan opettajana minulla käynnistyi 23. vuosi tänä syksynä. Alkuvaikutelma koulusta on erittäin hyvä, oppilaat ovat ystävällisiä ja tunnelma monikulttuurinen. Toivottavasti oppilailla on yhtä mukava fiilis tulla kouluun kuin itselläni.

Hei! Olen Ulla Liukkonen, Lapin Sodankylässä syntynyt, ja Oulusta pienen perheeni kanssa kesällä Helsinkiin muuttanut luokanopettaja. Elokuussa minusta tuli Porolahden peruskoulun 1C-luokan opettaja. Teen luokkani kanssa tiivistä yhteistyötä 1B-luokan ja heidän opettajansa, Katri Heinon, kanssa. Minulle sydäntä lähellä ovat lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen.

Nimeni on Ansu (Anna-Maria Ståhlberg) ja olen liikunnan ja terveystiedon opettaja. Tällä hetkellä harrastan kamppailulajeja, juoksua, avantouintia ja kuntosalia.  Liikunnan riemua kaikille!

Hola! Olen Iida Kallinen, uusi englannin ja espanjan opettaja koulussamme. Opetuskieliini lukeutuu myös ranska. Kielten opiskelussa on mielestäni hienointa se, miten vieraiden kielten taito rikastuttaa elämää avaamalla ovia eri kulttuureihin ja tapoihin ajatella. Toivon innostukseni aineitani kohtaan tarttuvan myös oppilaisiini. Oikein hyvää alkavaa syksyä kaikille!

Olen Timo Kainulainen. Lukuvuosi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Tutustumista uusiin työkavereihin, oppilaisiin, oppikirjoihin, opetusvälineisiin, kouluruokiin ym. on riittänyt. Koen uudet kuviot piristävänä vaihteluna. Helsinki vaikuttaa mukavalta, mutta esim. Barcelonassa olisi lämpimämpää. Missä ikinä olenkin, tärkeintä on opettaa matematiikkaa ja fysiikkaa.