Liikuntapäivän agilitypaja

Koulun liikuntapäivänä 9.5. oppilaat pääsivät tutustumaan uuteen lajiin: agilityyn. Agilitypaja järjestettiin Kivikon urheilupuistossa Itä-Helsingin Agilityharrastajien ulkokentällä. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten kentällä oli mukava olla touhuamassa koirien kanssa.

Oppilaat olivat innoissaan ja hymy oli monella herkässä. Jokainen sai varmasti ison annoksen koiraterapiaa rapsuttamisen muodossa ja osa taisi ehtiä testailemaan koirien tempputaitoja. Koiria oli 13 ja oppilaita 17, joten ihan kaikille ei riittänyt omaa lainakoiraa. Se ei haitannut, sillä oppilaat tutustuivat päivän aikana useampaan koiraan.

 

Itse agilityssa alun tahmeuden jälkeen jokainen teki upeasti rataa koiran kanssa rohkeasti juosten. Lähes jokainen tuntui alkuun jännittävän yhteistyötä koiran kanssa, mutta nopeasti kainostelut karisivat ja sen jälkeen oppilaita oli vaikea saada poistumaan radalta.

Roduista edustettuina olivat suursnautseri, havannankoira, villakoira, shetlanninlammaskoira, bison frise, bordercollie, suomen lapinporokoira ja schipperke.