Nuorten parlamentti 23.3.2018

Perjantaina 23.3. kaksi oppilasta Porolahden peruskoulusta osallistui Nuorten parlamentin istuntopäivään. Julietta Nylund 9E-luokalta tutustui valiokunnan toimintaan ja esitti täysistunnossa koulumme kysymyksen nuorten asumiskustannuksiin liittyen sekä pääsi äänestämään mm. pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen maksuttomuudesta. Valtiovarainministeri Petteri Orpo antoi ymmärtää, että nuorten asuntopulmaa yritetään ratkaista.

Olin itse toimittajaoppilaana poliitikko nonstop-tilaisuudessa, jossa saimme esittää kysymyksiä neljälle kansanedustajalle: Tiina Elovaara (sin), Susanna Koski (kok), Anders Adlercreutz (r) ja Paavo Arhinmäki (vas). He vastasivat kysymyksiin, jotka koskivat mm. mikromuoveja, ruokahävikkiä, poliitikon arkea ja arvoja, toisen asteen opetuksen maksullisuutta ja sotea. Keskustelin kansanedustaja Anders Adlercreutzin kanssa kansanedustajan työpäivästä ja pääsin näkemään mm. hänen kalenterinsa. Näin kuinka paljon kansanedustajalla on päällekkäisiä tapahtumia.

Saimme nauttia myös eduskunnan tarjoamasta aamupalasta ja lounaasta. Erityisesti pidin tomaatti-mozzarella -salaatista. Kaiken kaikkiaan päivä oli mielenkiintoinen ja oli hienoa päästä tutustumaan eduskunnan arkeen. Muistoksi päivästä saimme vallan kolmijako-yliviivaustussin.

 

Olavi Seppälä 9M