Kolmasluokkalaisten joulukuinen vierailu Oopperatalolla

Luokkamme kutsuttiin vierailulle Oopperatalolle laulamaan oopperan ja baletin joululounaalle. Siitä kiitokseksi saimme esittelykierroksen Oopperatalolla ja joululounaan.

Lähdimme aamulla Kreijarinkujalta. Matkustimme bussilla, metrolla ja ratikalla. Oopperatalolla opas näytti ja esitteli meille taloa. Pääsimme näkemään paikkoja, joita harva ulkopuolinen pääsee katsomaan. Pääsimme tutustumaan verstaisiin, ompelimoon, lavastamoon ja vaikka minne. Näimme tanssijoita, lavasteita, pukuja, koruja ja kaikkea muuta hienoa. Näimme Hiirikuninkaan esityksen vaatteita, naamioita ja peruukkeja ja vaikka mitä. Oli mahtavaa päästä suurelle esiintymislavalle, nähdä sen lavasteita ja miten ne toimivat sekä miten kaikki on tehty.

   

Sitten söimme eväät ja harjoittelimme vielä joululaulut säestäjän kanssa. Lauloimme Arkihuolesi kaikki heitä, Tonttu ja Joulupuu on rakennettu kaanonina. Poistumislauluna lauloimme Tiptapin viimeisen säkeistön.

Koko henkilökunta oli syömässä. Kuulimme pääjohtajan puheen. Sitten oli vuoromme esiintyä. Meitä vähän jännitti, kun yleisöä oli paljon ja ihmiset olivat niin hienoja. Laulut sujuivat hyvin.

Lopuksi pääsimme Oopperan ruokalaan joululounaalle syömään.

Sitten palasimme koululle.

Parhaiten retkeltä jäi mieleen hyvä ja hieno ruoka, upeat esiintymisasut, naamarit ja miten valtavan iso talo oli. Kierreportaikosta näki ylhäältä alas ja se oli huiman näköistä.

   

Pilvi-ope ja 3M