Ruoanlaittoa ranskaksi – Porolahden peruskoulun verkkolehti

Ruoanlaittoa ranskaksi

Koulumme kaikki yhdeksäsluokkalaiset ranskanlukijat kokoontuivat yhdessä kotitalousluokkaan laittamaan ruokaa ranskalaisittain, jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan syksyisten TET-harjoitteluviikkojen aikana.

Ensin tutustuimme ranskankielisiin resepteihin ja oppilaat selvittivät, mitä raaka-aineita tarvitaan ja miten ruoka valmistetaan. Myös ruoanlaittosanastoon tutustuttiin erilaisten tehtävien avulla. Tuntien aikana opittiin paljon sanastoa, ruoanlaitosta ranskalaiseen tapaan ja ranskalaisesta ruokailukulttuurista.

Kaikki oppilaat osallistuivat aktiivisesti ja valmistivat ruoat yhdessä pienryhminä. Ruoanlaiton päätteeksi nautimme kauniisti katetun pöydän ääressä kokkailun tuloksista – tietenkin pyrkien juttelemaan ranskaksi.

Toivottavasti oppilaat innostuvat kokkailemaan ranskalaisia herkkuja myös kotona!

Menu:
Alkupalat: oliiveja, suolakurkkuja ja leipätikkuja sekä Croque-monsieur (lämmin leipä)Pääruoka: Ratatouille (kasvispata)
Jälkiruoka: Madeleines (pikkuleivät) sekä Mousse au chocolat (suklaavaahto)

  

Bon appétit!

Liinu ja Johanna