lmiöoppimista suomalaisen musiikin parissa

Syksyn Suomi 100-ilmiö polkaistiin käytiin pajatoiminnalla. Suomalaisen musiikin ilmiöpajassa tutustuttiin suomalaiseen musiikkiin. Sibelius, melankolia, Apulanta, Antti Tuisku, tango ja mollivoittoisuus tulivat monille ensimmäisenä mieleen suomalaisesta musiikista. Pajassa jokainen sai valita itselleen suomalaiseen musiikkiin liittyvän aiheen ja tutkia sitä haluamallaan tavalla. Pajassa musisoitiin, tehtiin mm. hienoja äänitteitä, esitelmiä, julisteita ja haastattelututkimuksia.

“Teimme coverin lautturi biisistä, ja pienen esitelmän pmmp:stä.”

“Historiaa hevistä ja nightwishistä.”

“Tietoteksti sibeliuksesta”

“Kahoot-esitys, jonka aiheena oli Jean Sibelius. Esityksessä oli 20 kysymystä.”

“Opin enemmän Sibeliuksesta ja hänen yksityis elämästään, sekä lapsuudestaan. Opin myös tekemään Kahoot-esityksiä.”

“Hyvin, ensin oli vaikea keksiä pysyvä aihe ja sen toteus tapa, mutta toiselle ilmiö-kerralle olimme miettineet jo aiheen ja sen toteutus tavan. Saimme työn kokonaan valmiiksi toisella ilmiö-kerralla.”

“Ensin petyin vähän, koska oletin musiikki-pajalta jotain muuta. Loppujen lopuksi työskentely oli ihan kivaa, kun tiesi mitä teki.”

“Kerroimme bändistä nimeltä Apocalyptica”

“Tein julisteen kuudesta eri suomalaisesta laulajasta.”

“Ensimmäisellä kerralla tein koko esitelmäni valmiiksi Yö-yhtyeestä. Toisena päivänä viilasimme tekstiä ja äänitimme yhden Yön biisin nauhalle. Kolmantena päivänä olimme valmiit ja valmiita esittämään esitelmämme luokalle.”