6A-luokka leirikoulussa Solvallassa – Porolahden peruskoulun verkkolehti

6A-luokka leirikoulussa Solvallassa

Meidän luokkamme 6A oli leirikoulussa Solvallassa, Nuuksiossa 28.8. – 30.8.2017. Kyseessä oli liikuntaleirikoulu ja ohjelmassa oli mm. jousiammuntaa, melontaa, kiipeilyä, erilaisia pallopelejä sekä uimista, saunomista, makkaran paistoa ja muuta kivaa. Seuraavassa luokkamme oppilaat kirjoittavat ajatuksiaan siitä, mikä leirikoulussa oli parasta.

  

”Lempijuttuni leirillä oli melominen. Aurinko paistoi, ja auringon säteitä veden pinnalla oli mukava katsella samalla kun meloimme.”  

”Mielestäni leirikoulussa parasta oli tiimihenki. Tiimihenki oli vahva koko leirikoulun ajan ja se ilmeni kaikissa tiimipeleissä. Juuri se teki leirikoulusta ikimuistoisen.”

”Leirikoulun huippukohtia olivat mielestäni jättifutis ja kaupunkisota. Oli kivaa olla sen “ei niin parhaan ystävän” kanssa samassa huoneessa. Leirillä oli todella kivaa, koska meidän luokkamme on niin mukava. Teimme kaikkea hauskaa! Ruoka oli todella hyvää ja aikataulu oli mietitty ihan kivasti. Uiminenkin oli hauskaa, vesi vain oli niin kylmää, ettei siihen tottunut. Leirikouluja pitäisi järjestää enemmänkin!”

Parasta leirissä oli kinballin pelaaminen. En ollut ikinä ennen kokeillut koko peliä. Siinä piti rakentaa torneja, joiden päälle piti laittaa pallo, joka oli halkaisijaltaan noin metrin. Sitten joukkueesta piti valita lyöjä, joka huusi jonkun värin ja löi pallon käsillään ilmaan. Sen joukkueen, jonka väri oli huudettu, piti ottaa pallo kiinni ja tehdä torni ja lyödä. Minä ainakin tykkäsin.”

”Leirikoulussa parasta oli yhdessä oleminen. Nuuksio oli hyvä paikka pitää leirikoulu, koska siellä oli paljon kivoja ohjelmanumeroita ja kauniita maisemia. Siellä oli mielestäni todella hyvää ruokaa.”

”Saunominen oli kivaa! Lauloimme tyttöjen kanssa joitakin lauluja ja kaikki hymyilivät.”

”Pidin eniten jousiammunnasta ja kaupunkisodasta. Ruoka oli tosi hyvää, vaikka sämpylät olivat kylmiä. Ruuan jälkeen sai kahvia tai teetä.”

”Minusta parasta leirikoulussa oli sauna, uinti ja grillaus. Vesi oli kylmää, mutta silti useimmat uivat. Saunassa tytöistä tuli laulajia. Saunan ja uinnin jälkeen oli iltapala, grillasimme kuun valossa. Me pidimme kädenvääntökisoja. Ne olivat jänniä seurattavia. Leirikoulusta jäi mieleen kaikki aktiviteetit, mutta hauskaa oli nähdä, kun kaikki olivat täysillä mukana.”

”Minä tykkäsin eniten melomisesta, sillä olen melonut aikaisemminkin.”

”Kaupunkisodassa oli kivointa se, kun onnistuin hakemaan lipun, mikä oli vaikeaa. Leirikoulu oli kivaa kun meillä oli hyvä henki.”

”Melonta oli hauskaa, mutta märkää, sillä kanootissa, jossa minä olin, oli reikä pohjassa.”

”Melonta on kivaa minun mielestäni. Sain hyvää kuvamateriaalia action-kamerallani.”

”Tyttöjen saunassa oli hyvä tunnelma ja lauloimme lauluja.”

”Leirikoulun huippukohta oli mielestäni kaupunkisota, sillä en ollut ikinä ennen kokeillut sitä. Myös jättifutis oli kivaa. Se oli hauskaa, koska pallo oli iso ja pehmeä. Sillä oli myös helppo pelata, ja kun se esimerkiksi tuli naamalle, se ei sattunut yhtään.”

”Seuraavana päivänä pelasimme kinballia. Se oli todella hauskaa! Sitten meidän piti lähteä. Olisin voinut elää saman uudestaan ja uudestaan.”

”Minun mielestäni upeaa oli se, että koko luokka oli tässä mahtavassa elämyksessä mukana. Tämä oli ikimuistoinen reissu! Parhaita hetkiä oli, kun saunoimme ja grillasimme. … Kun tulimme sieltä pois, halusin kelata koko leirikoulun uudestaan.
Kiitos kaikille!”