Koululaiskonferenssin jälkitunnelmat

20150414_120825

7-luokan ympäristöraati osallistui Korkeasaaressa 14.4. koululaiskonferenssiin. Konferenssin tarkoituksena oli tutkia ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta eri eläimiin. Pääaiheena oli ilmastonmuutoksen vaikutukset lumileopardeihin.

Ennen konferenssia jaettiin ryhmien jäsenille osallistumispassit. Ryhmien jäsenet toimivat eri pajoissa, joissa oli jokaisella oma teema. Pajoja oli seuraavanlaisia: videopaja, taidepaja, musiikkipaja, printtipaja, draamapaja ja sarjakuvapaja. Oma ryhmämme oli jaettu video- sekä musiikkipajaan.

Tapahtuman aluksi pidettiin alkajaispuhe, jossa kerrottiin päivän ohjelmasta ja sisällöstä. Sen jälkeen WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen kertoi kyseisestä aiheesta paljon tietoa. Hän kertoi ”vuoriston aaveen” eli lumileopardin kotiseudusta ja näytti havainnollisia kuvia riistakameroista ja gps-lähettimien avulla saatuja karttakuvia lumileopardien kulkureiteistä. Tämän jälkeen oli eläinkierros, jonka tarkoituksena oli tutustua eläimiin. Lounaaksi oli poronkäristystä, perunamuusia, kasviswokkia, lohipastaa ja salaattia. Ruoka oli tosi hyvää ja valikoima oli monipuolista kasvis- että lihansyöjille.

20150414_111838

Lounaan jälkeen siirryttiin pajoihin tekemään omia ryhmätöitä. Videopajassa teimme uutisvaalivideon, jossa haastateltiin eläimiä ja mitä mieltä he ovat ilmastonmuutoksesta. Videon tekeminen oli hauskaa, mutta aikaa olisi voinut olla vähän enemmän. Lopputulos oli mielestämme melkein täydellinen. Osa omista raatilaisistamme oli musiikkipajassa. Aluksi mietimme pelkkiä sanoja, jotka liittyvät ilmastonmuutokseen ja sen uhanalaisiin eläimiin. Sanoista muodostettiin lauseita ja aiheita, jotka sanoitettiin valittuun kappaleeseen. Ohjaajalla oli mukanaan sähköpiano, kitara, rytmimunia ja -kapuloita. Opettelimme laulun ja soittajat soitettavat osat. Lopputuloksesta tuli ilmastonmuutoksesta kertova kappale ”Supersankarit”.

20150414_115816 20150414_115725

Alla olevasta linkistä voit katsoa kaikkien pajojen työt. http://www.korkeasaari.fi/ryhmapalvelut/opettajille/koululaiskonferenssin-tyot-2015/

Pajoissa olivat meidän osalta:

  • Nurmi Paavo 7M
  • Ilonen Lotta 7M
  • Koskinen Jim 7B
  • Rana Aman 7F
  • Raudas Eemil 7A