5A:n uutisjuttu: Ylivoimainen FC Bayern München

 

Bundesliigan hallitsevan mestarin säästötilillä lepää suotuisat 187 milj. euroa, mutta mistä kaikki tämä raha tulee, ja paljonko FC Bayern tuottaa lipputuloilla jaFC Bayern oheistuotteilla kuten esimerkiksi pelipaidoilla?

 

FC Bayern München on 1 Budesliigan eli Saksan jalkapalloliigan seuratason hallitseva mestari. Pep Guardiolan FC Bayern johtaa Bundesliigassa toisena olevaa Vlf Wolfsburgia 11 pisteellä.

Bayernin Allianz-arena on ollut loppuunmyyty jokaisessa kotipelissä viimeiset kahdeksan vuotta, ja rahaa tulee todella paljon lipputuloista. Yhden tavallisen lipun hinta on keskimäärin n. 120 euroa ja  Bayernin Allianz-arenalle mahtuu yhteensä 69 901 eli yhden ottelun tuotot on yli 8 milj. euroa. Bayernin Allianz-arena on maksanut heille 340 milj. euroa ja se on valmistunut vuonna 2005.

Viime vuonna FC Bayern myi yli miljoona pelipaitaa. Yhden pelipaidan hinta on n. 70 euroa, joten tuottoja pelkistä pelipaidoista tuli viime vuoden aikana tuottoja yli 70milj. euroa.

Bayer München on voittanut Bundesliigan mestaruuksia 24 kappaletta ja kun toiseksi eniten voittoja saaneilla Borussia Dortmundilla (8) ja Hamburger SV (6) on yli kolme kertaa vähemmän.

Venla Kangasluoma ja Miika Hangasmaa